تعمیر درب اتوماتیک, تعمیر کرکره برقی, تعمیرکار جک پارکینگ, تعمیرکار جک پارکینگ, تعمیرکار درب برقی, تعمیرکار درب ریموتی, جک پارکینگ, خدمات سرویس دُر, درب اتوماتیک, درب برقی, درب ریموتی, درب شیشه ای, مقاله, نصب درب اتوماتیک

آموزش تعمیر و عیب یابی جک برقی زومر

درب برقی

آموزش تعمیر و عیب یابی جک برقی زومر

جک­های برقی از جمله تجهیزات بسیار کاربردی و مفید در انواع درب­های اتوماتیک به شمار می­روند که به علت کاربری گسترده­شان افراد و ارگان­های مختلفی به استفاده از این نوع درب­ها روی أورده­اند. جک برقی زومر نیز یکی از این جک­های برقی پر استفاده و محبوب می­باشد که کاربران زیادی از آن در درب­های اتوماتیک خود استفاده می­کنند.

جک­های برقی نیز همانند سایر تجهیزات الکترونیکی ممکن است گاهی دچار خرابی و یا اختلال در عملکرد شوند که در چنین شرایطی لازم است با آگاهی از نحوه عیب یابی و تعمیر این نوع جک­ها از خرابی و استهلاک هر چه بیشتر آن­ها جلوگیری کرده و بتوان به موقع برای تعمیر آن­ها اقدام نمود. در این مقاله میخواهیم شما را با مراحل مختلف عیب یابی و تعمیر جک برقی مدل زومر آشنا کنیم پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

جک برقی زومر

جک­های برقی زومر انواع گوناگونی را در بر می­گیرند که شامل جک پارکینگ یک لنگه، دو لنگه، جک زیر سقف، جک ریلی و موتور کرکره میباشد.

در بین این مدل­ها، جک زومر دو لنگه را می­توان در مدل­های گوناگون به صورت الکترومکانیک یافت و در واقع این نوع جک­ها مدل

هیدرولیکی ندارند. مدل جک برقی زومر که در درب­های اتوماتیک از آن استفاده می­شود، مدل twist 200 می­باشد که یکی از پر طرفدارترین محصولات جهت اتوماتیزه کردن درب­های ورودی در نقاط مختلف یک ساختمان و اماکن گوناگون به شمار می­رود.

جک برقی زومر از چه قسمت­هایی تشکیل شده است؟

جک­های برقی زومر جز جک­های قدرتمندی می­باشند که می­توان آن­ها را برای درب­های تکی و یا دوتایی به کار برد. این نوع از جک­ها توانایی جا به جایی و تحمل وزن درب­هایی تا 300 کیلوگرم را دارا می­باشند و برای جاهایی که میزان رفت و آمد در آن­ها نسبتا بالا است هم می­توان از این نوع جک­های برقی استفاده نمود. به طور کلی یک جک برقی مدل زومر تشکیل شده از یک چراغ چشمک زن، دو عدد ریموت اصلی، مدار فرمان، ترانس و رسیور مدار فرمان، فتوسل، دو جک بازویی و یراق آلات جهت نصب سیستم جک می­باشد.

پیش از اقدام به عیب یابی جک برقی زومر به این نکته توجه داشته باشید

چنانچه قصد یافتن عیب و ایرادات موجود در جک برقی خود را دارید، لازم است تا حتما از ابزار آلات صحیح جهت این کار استفاده نمایید تا بتوانید عیب­ها را به درستی پیدا کرده و نسبت به برطرف کردن آن­ها اقدام نمایید.

برای این کار لازم است تا در ابتدا برق ورودی جک برقی زومر خود را که دچار اختلال شده است بررسی کنید و ببینید که آیا این جریان برق به اندازه 220 ولت می­باشد و یا خیر.

در ادامه سه عدد فیوز موجود در مدار کنترل را مورد بررسی قرار دهید که از سالم بودن یا خرابی آن­ها اطمینان حاصل نمایید. برای این کار لازم است تا درب قرار گرفته در ناحیه مدار فرمان را باز کرده و از یک ریموت سالم برای بررسی عملکرد این قسمت­ها استفاده کنید.

عیب یابی موتور جک برقی زومر

موتور جک برقی زومر مشابه موتورهای دی سی می­باشد که در آن­ها از یک عدد آرمچیر و دو عدد ذغال استفاده شده است. اگر مدت زمان زیادی از استفاده از درب اتوماتیک گذشته باشد و ترددهای زیادی از طریق آن انجام شده باشد، به واسطه این باز و بسته شدن مداوم درب­ها ذغال­ها کم کم رو به اتمام رفته و لازم است تا آن­ها را تعویض نمود. در صورتی که مشکل از این قسمت جک برقی باشد، عملکرد لنگه جک مربوطه کند شده و قدرت آن در حرکت دادن درب کاهش خواهد یافت.

عیب یابی میکروسوئیچ جک برقی زومر

کار اصلی میکروسوئیچ­های جک برقی زومر، تعیین میزان باز و بسته شدن درب­های اتوماتیک می­باشد. محل قرارگیری این میکروسوئیچ­ها در جک برقی بر روی بدنه و در سمت جلویی آن می­باشد که بر سطح آن کلمات open و close حک شده است. در داخل آن یک پیچ قرار داده شده است که با چرخاندن آن می­توان میزان باز شدن درب­ها را تعیین نمود. اگر زمانی که این پیچ چرخانده شود موتور همچنان به فعالیت خود ادامه داده و تاثیری بر عملکرد موتور نداشته باشد، لازم است تا مدار میکروسوئیچ را عوض کرد.

عیب یابی فتوسل جک برقی زومر

فتوسل در واقع همان چشمی قرار گرفته در بین درب­ها می­باشد. اگر به هر علتی این چشمی دچار مشکل شده و کار نکند، یک چراغ ال ای دی به رنگ قرمز در قسمت بالایی و سمت راست مدار روشن خواهد شد که می­بایست آن را به طرز صحیحی خاموش کرد. رایج­ترین مشکلی که در چنین حالتی وجود دارد، خراب بودن فیوز 24 ولتی می­باشد که در این صورت می­بایست آن را تعویض نمود.

اگر باز هم عیب آن برطرف نشد، می­بایست یک عدد سیم نازک یک جامپر را میان خروجی­های 17 و 18 قرار داد. در صورتی که چراغ قرمز مذکور خاموش شد به این معنا است که یا چشمی سوخته و یا مسیر بین چشمی و مدار دچار قطعی شده است. اگر چشمی سوخته باشد لازم است تا آن را تعویض نمود. چنان چه ایراد با قرار دادن جامپر برطرف نشود و چراغ ال ای دی همچنان به رنگ قرمز باقی مانده باشد، نتیجه می­گیریم که مدار فرمان دچار مشکل شده است و می­بایست نسبت به تعویض آن اقدام نمود.

عیب یابی برنامه ریزی درب­های جک برقی زومر

انجام برنامه ریزی مدار جک برقی بعد از نصب سیستم آن کار بسیار راحتی می­باشد و در عین حال یکی از مهم­ترین گام­ها در تنظیم درب­ها نیز به شمار می­رود. برای این کار در ابتدا لازم است تا دیپ سوئیچ شماره 8 را به حالت on در آورده و بقیه آن­ها را off نماییم.

در ادامه دو عدد دکمه به رنگ قرمز موجود در مدار را هزمان به مدت 30 ثانیه فشار دهید تا جایی که چراغ WL خاموش شود. بعد از این که این دکمه­ها را رها کنید چراغ چشمک زن مدار روشن خواهد شد.

در این مرحله شما می­بایست درب­های اتوماتیک را چندین بار باز و بسته نمایید تا سرعت درب­ها و محدوده باز و بسته شدن آن­ها در سیستم ذخیره شود. خاموش شدن چراغ WL و یا فلاشر جک برقی نشان می­دهد که این اطلاعات به خوبی در سیستم ذخیره شده­اند و با به کار گیری هر ریموتی، درب حافظه ذخیره شده را به اجرا در خواهد آورد.

بهترین حالت برای تنظیم دیپ سوئیچ­های مدار جک برقی زومر به این شکل است که دیپ سوئیچ­های 7 و 8 و 6 و 4 را روشن کرده و سایرین را به حالت خاموش نگه داریم. در چنین حالتی بعد از این که با کمک ریموت درب­ها باز شدند، تا وقتی که چشمی عبور فرد و یا وسیله نقلیه­ای را تشخیص نداده باشد درب­ها بسته نشده و با استفاده از ریموت نیز نمی­توان آن­ها را بست. در این حالت با گذشت یک زمان مشخص که عموما یک دقیقه می­باشد، درب­ها به طور اتوماتیک بسته خواهند شد.

جمع بندی

جک برقی زومر یکی از پرطرفدارترین جک­های برقی مورد استفاده در درب­های اتوماتیک می­باشد که از آن برای باز و بسته کردن درب­ها به صورت خودکار استفاده می­شود. با گذشت زمان و استفاده­های پی در پی از این نوع جک­ها ممکن است در مواردی ایرادهایی در عملکرد آن­ها پدیدار شود که در صورت آشنایی با نکات مربوط به عیب یابی و تعمیر این جک­های برقی می­توان نسبت به بازگرداندن عملکرد صحیح جک­ها و رفع مشکلات کارکردی آن­ها اقدام نمود.