راهکارهای رفع لرزش درب اتوماتیک شیشه ای

قبل از بررسی دلایل و رفع لرزش درب اتوماتیک شیشه ‌ای، باید به این نکته اشاره کنیم که درب‌های شیشه‌ای اتوماتیک، از نوع بسیار

پرطرفدار درب، بین عموم مردم

هستند و از این درب‌ها، اغلب برای ورودی ساختمان‌های اداری، مغازه‌ها، فروشگاه‌ها و…. استفاده می‌شود. این درب ها در مدل‌های اسلایدینگ، گرد، نیمه گرد و

تلسکوپی وجود دارند و تمام این مدل‌ها، ممکن است در هنگام حرکت، دارای لرزش و تکان‌ هایی باشند.

این لرزش و تکان‌ها، گاهی بسیار شدید و آزاردهنده می ‌شوند و صدای نامتعارفی ممکن است تولید کنند.

 

لرزش و تکان  بر اجزای تشکیل‌ دهنده درب تاثیر نامطلوبی دارد و باید حتما دلیل آن بررسی و رفع شود، در غیر این صورت، یک قطعه

خراب دومینو‌وار، سایر قطعات سالم را تحت تاثیرقرارمی دهد.

قطعات درب اتوماتیک شیشه‌ای شامل: غلتک‌ها، شیارها یا ریل‌ها، پیچ‌های تنظیم غلطک، چفت‌ها و…. هستند که

کارکرد صحیح هر کدام، بر کل مجموعه تاثیر می‌گذارد.

دلایل لرزش درب شیشه ای اتوماتیک

 

این درب‌ها از قطعاتی تشکیل شده‌اند که ممکن است به مرور زمان، فرسوده شده یا آسیب ببینند وباعث لرزش درب

 

شوند. برای رفع لرزش درب اتوماتیک شیشه‌ ای،

 

ابتدا باید دلیل تکان و لرزش را پیداکنید و سپس اقدام به رفع آن کنید.

فرسایش هنگرهای پلاستیکی

یکی از دلایل لرزش درب برقی شیشه‌ای، فرسوده شدن غلطک یا هنگرهای آن است. این غلطک‌ها که از جنس

پلاستیک هستند، در گذر زمان، کارایی اولیه خود را از

 

دست می‌دهند و دچار فرسایش میشوند شد و  باعث اختلال در کارکرد درب و لرزش آن،میشود.

.

راهکارهای رفع لرزش درب اتوماتیک شیشه ای

 

دقت کنیدجنس غلطک‌ها ترجیحا از پلی‌ آمید یا انواع پلاستیک مرغوب باشد تا برای مدت زمان بیشتری، بتواند کارکند و

دیرتر فرسوده و خراب شود.

 

اصولا عمر مفید این قطعات، اگر از جنس خوب و با کیفیتی باشد، حدود ۵ سال است، اما متاسفانه در بازار رقابتی امروزه ، برخی تولیدکنندگان، اقدام به استفاده از

غلطک‌ هایی با جنس نامرغوب می‌کنند. برای همین، توصیه می‌شود، از برندهای معتبر و فروشگاه‌های متعهد، اقدام به

خرید کنید.

 

راهکارهای رفع لرزش درب اتوماتیک شیشه ای

سفت یا شل بودن تسمه (یا عدم نصب صحیح تسمه)

تسمه در درب شیشه‌ ای اتوماتیک ، نیروی الکتریکی موتور را از حالت دورانی به حالت خطی تبدیل می‌کند و نیروی

موتور را به غلطک‌ها منتقل می‌کند؛ در نتیجه این عمل، درب در مسیر افقی حرکت خواهد کرد. اتصال تسمه، از یک طرف

به فولی دور موتور و از سمت مقابل، به هرزگرد درب است. در قسمت پایینی و بالایی غلطک به لنگه‌های درب، متصل است. چنانچه در مسیر حرکت درب، این تسمه، شل یا بیش از حد محکم بسته شده باشد؛ درب، هنگام حرکت، لرزش و

تکان دارد.

تنظیم صحیح این تسمه، در مسیر انتقال نیرو از موتور به غلطک، نقش مهمی در ارتقای عملکرد درست درب برقی خواهد داشت. لازم به ذکر است که، کیفیت این تسمه نیز بسیار مهم است؛ به عنوان مثال، تسمه‌های پلاستیکی با جنس نامرغوب، خیلی زود در اثر فشار وارده، خراب و شل می‌شوند و باعث لرزش درب، خواهند شد.

 

عدم نصب صحیح راهنمای کف

راهنمای درب برقی شیشه‌ای، در واقع در قسمت پایین لت‌های متحرک، قرار دارد و باعث مهار درب در قسمت پایین و جلوگیری از خارج شدن آن از مسیر درست، می‌شود. در صورتی که این قطعه در جای درست قرار نگیرد، یا در اثر ضربه، بشکند، دیگر نمی‌تواند درب را درست هدایت کند؛ بنابراین درب در مسیر حرکتش، دچار مشکل میشود و لرزش و تکان زیادی هنگام حرکت خواهد داشت.

تنظیم درست اتصالات کلاف درب

اگر نصب راهنمای کف درب، درست انجام نشده باشد و بیش از حد، شل یا سفت باشد، سکوریت اتوماتیک با لرزش های شدیدی مواجه میشود که با صداهای ناهنجاری ممکن است ایجاد شود.

ارتفاع زیاد درب

درب برقی که ارتفاع آن زیاد باشد، در اصطلاح عامیانه، لنگر می‌اندازد و برای کنترل حرکت چنین دربی، باید هنگام تولید و اجرا، تدابیر لازم را لحاظ کرد. پس اگرمجبور به نصب درب برقی شیشه‌ای بسیار بلند هستید، حتما باید موارد فنی لازم در این زمینه را در نظر بگیرید تا درب هنگام حرکت، لرزش نداشته باشد.

سبک بودن درب

در صورتی که شیشه بکار رفته در درب اتوماتیک شیشه‌ای، ضخامت و جنس مناسبی نداشته باشد، یا فریم آلومینیومی، جنس نامرغوب و سبکی داشته باشد، درب هنگام حرکت، دچار لرزش و تکان خواهد شد. در واقع، زمانی که وزن شیشه درب، استاندارد نباشد، نمی‌تواند نیروی وارده از موتور را تحمل کند و پس از اعمال نیرو، شتاب زیادی میگیرد و هنگام حرکت، به لرزه می افتاد.

تنظیم نبودن قدرت یا سرعت موتور

هنگام تنظیم درب برقی شیشه‌ای، باید دقت کنید که نیروی تولیدشده بوسیله موتور، با درب و ویژگی‌های آن، هماهنگی

و تطابق داشته باشد تا باعث حرکت نادرست و لرزش درب برقی نشود.

 

تنظیم نبودن قدرت یا سرعت موتور درب اتوماتیک شیشه ای

راهکارهایی برای رفع لرزش درب اتوماتیک شیشه ای

 

سبک نبودن وزن درب

اگر لرزش درب برقی، ناشی از وزن کم آن باشد، برای رفع لرزش درب اتوماتیک شیشه ای، باید فریم و شیشه‌ها تعویض شوند. راه دیگر برای رفع لرزش درب اتوماتیک شیشه ای این است که، با استفاده از تسمه‌های آهنی و قرار دادن آن‌ها در فریم درب، باعث افزایش وزن آن شویم.

بلند نبودن ارتفاع درب

همانطور که اشاره کردیم، گاهی علت لرزش درب برقی، ارتفاع زیاد آن است. برای رفع لرزش درب اتوماتیک شیشه ای در چنین حالتی، باید همان موارد قسمت قبل را اجرا کنید؛ یعنی فریم و شیشه‌ها را عوض کنید یا با جای دادن تسمه آهنی در فریم‌ها، کمی وزن درب را بیشترکنید. در برخی موارد که به علت ارتفاع زیاددر موتور قدرت کمی برای جابجایی درب دارد، باید موتور را تقویت کرد.

 

هنگام خرید درب اتوماتیک شیشه‌ای، دقت کنید که فریم درب، با قواره شیشه و ارتفاع آن، هماهنگ باشد.همچنین ، از فریم‌های آلومینیومی فابریک و پهن به همراه شیشه سکوریت ۱۰ میل با جنس مرغوب، استفاده کنید و در بخش اپراتور و موتور سیستم نیز، اپراتوری قدرتمند انتخاب کنید که بتواند درب را به راحتی حرکت دهد.

 

عوارض لرزش درب شیشه ای اتوماتیک

تنظیم بودن تسمه

برای رفع لرزش درب اتوماتیک شیشه ای، در صورتی که علت لرزش، عدم تنظیم صحیح تسمه‌ها باشد، باید برای تنظیم آن، از کارشناسان خبره در این زمینه کمک بگیرید و اگر جنس تسمه خوب نیست، درخواست کنید که آن را تعویض کنند.

فرسوده نبودن غلطک ها

اگرعلت تکان‌های درب برقی، فرسایش غلطک‌ها باشد، باید برای دریافت خدمات فنی، با کارشناسان مربوط به این کار تماس بگیرید. آن‌ها پس از بررسی این قطعه، غلطک خراب را با انواع نو، مقاوم و ضد سایش تعویض میکنند. برای انجام این کار، می‌توانید از کارشناسان خبره ما در سرویس دُر کمک دریافت کنید.

نبود گرد و خاک و کثیفی

اگرعلت لرزش درب برقی، گرد و خاک، وجود سنگریزه و آشغال در مسیر حرکت درب باشد، باید برای رفع لرزش درب اتوماتیک شیشه ای، این کثیفی‌ها و شن و آشغال را تمیز کرد. تا حدودی، خودتان می‌توانید اقدام به تمیز کردن ریل‌ها و مسیر حرکت لنگه‌های درب کنید، ولی بهتر است این کار توسط تکنیسین‌ های خبره در این کار انجام شود.

کیفیت فریم آلومینیومی

گاهی علت لرزش درب برقی، کیفیت نامرغوب فریم آلومینیومی آن است. این فریم، در واقع در حکم فونداسیون آن عمل می‌کند و استحکام و کیفیت مواد بکار رفته در ساخت آن، در عملکرد درب، بسیار اهمیت دارد. پس اگر این فریم‌ها، کیفیت خوب و استانداردی نداشته باشند، نمی‌توانند وزن شیشه سکوریت را تحمل کنند و بعد از مدتی، درب دچار لرزش میشود. ، رفع لرزش درب اتوماتیک شیشه ای فقط با جایگزین کردن فریم با کیفیت درست میشود که این کارتوسط کارشناسان انجام میشود.

تنظیم بودن گشتاور موتور

گاهی، پس از تنظیم اولیه نیروی محرکه موتور، ممکن است بر اثر ضربات فیزیکی شدید که به درب وارد می‌شود یا به علت افتادگی لنگه‌ها و تماس آنها با زمین، حرکت درب برقی، دچار اختلال و لرزش شود. در این حالت، برای رفع لرزش درب اتوماتیک شیشه ای باید موتور دوباره تنظیم شود. کارشناس مربوطه، از قسمت تنظیمات در برد اصلی سیستم، گشتاور موتور را دوباره تنظیم می‌کند.

تنظیم درست اتصالات کلاف درب

در برخی موارد، علت لرزش درب، شل بودن کلاف درب اتوماتیک شیشه ای است که ناشی از کیفیت نامناسب فریم آلومینیومی و سایش و بازشدن پیچ‌های آن است. لازم به ذکر است که، توجه به (نوع و کیفیت پیچ به کار رفته، زمان مونتاژ فریم‌ها) نقش مهمی در احتمال شل شدن فریم در طول زمان خواهد داشت. برای رفع لرزش درب اتوماتیک شیشه ای در این حالت، باید اتصالات کلاف درب، توسط کارشناس این کار، چک و محکم شوند.

خراب شدن سطح مقطع ریل

ریل درب برقی شیشه‌ای در حکم بخش اصلی درب، تلقی می‌شود؛ زیرا تمام وزن درب و متعلقات آن، روی این ریل قرار دارد و سطح مقطع این ریل، مسیر حرکت درب برقی است. بنابراین، کیفیت ریل و داشتن سطح مقطع صیقلی و روان، تاثیر زیادی در عدم لرزش درب برقی دارد.

در برخی موارد، در صورت خرابی سطح مقطع، ریل باید بطور کامل عوض شود. چنانچه ریل، مدولار باشد، امکان تعویض سطح مقطع آن وجود دارد. در غیر این صورت، باید ریل را به طور کامل تعویض کرد.

نصب اصولی راهنمای درب

لازم است که نصب راهنما در دو سمت درب برقی به صورت اصولی، دقیق و حرفه‌ای صورت بگیرد. راهنما، علاوه بر قرار گرفتن در جایگاه درست، باید محکم و ثابت باشد تا وظیفه خود را به درستی انجام دهد. برای رفع لرزش درب اتوماتیک شیشه ای در این حالت، کارشناسان لت‌های متحرک را باز کرده و راهنما را اصلاح یا تعویض می‌کنند.

تنظیمات درست درب

تنظیمات کلی درب برقی، باید هر چند وقت یکبار توسط کارشناس بررسی و چک شود تا اگرمشکلی وجود داشت، قبل از تشدید، برطرف شود و در صورت وجود، باعث رفع لرزش درب اتوماتیک شیشه ای شود.

به موقع چک کردن درب

همانطور که اشاره شد، اگر قطعات و تنظیمات درب برقی، به طور منظم و به موقع چک شوند، از ایجاد و بروز هرگونه مشکل، جلوگیری خواهد شد. بعلاوه، این کار باعث رفع لرزش درب اتوماتیک شیشه ای و همچنین، صرفه‌جویی در هزینه‌ها خواهد شد. پس همواره خودتان می‌توانید وجود هرگونه لرزش و صدای نامتعارف را در درب برقی بررسی کنید و در صورت نیاز، از کارشناس این امور کمک بگیرید.

عوارض لرزش درب شیشه ای اتوماتیک

برای تعمیر لرزش درب شیشه ای اتوماتیک، توصیه می شود که، با دیدن اولین لرزش درب، از فردی متخصص در این حوزه کمک بگیرید تا برای سرویس و رفع مشکل، مراجعه کند.

 

عوارض لرزش درب شیشه ای اتوماتیک

در صورتی که درب شیشه‌ای برقی پس از نصب، دچار لرزش شود، بهتر است در اسرع وقت و قبل از تشدید آن، اقدام به رفع مشکل کنید تا هزینه اضافی برای رفع لرزش درب اتوماتیک شیشه ای، به شما تحمیل نشود. دقت کنید که در صورت عدم رفع اختلال پیش آمده و تداوم لرزش درب، موتور، منبع تغذیه و بورد سیستم آسیب خواهد دید و طول عمر مفید آن‌ها کاهش پیدا میکند. پس بهتر است با مشاهده هرگونه لرزش درب، حتی خفیف،  نسبت به رفع لرزش درب اتوماتیک شیشه ای اقدام کنید و اگر لازم است، از متخصصان این کار کمک بگیرید.

و در آخر به این نتیجه خواهیم رسید

می‌دانیم که همه وسایل الکترونیکی، در دراز مدت، پس از استفاده، ممکن است در اثر استهلاک، دچار مشکلاتی در عملکرد خود شوند. درب‌های برقی شیشه‌ای نیز از این قاعده مستثنی نیستند. پس از مدتی، ممکن است به دلایل مختلفی که ذکر شد، درب هنگام باز و بسته شدن، دچار لرزش و صداهای نامتعارف شود.

در صورتی که با چنین مشکلاتی در درب اتوماتیک شیشه‌ای خود، مواجه شدید، می‌توانید از خدمات فوق‌العاده تیم سرویس دُراستفاده کنید.